Bestpreis

bei Direktbuchung inkl. Willkommens-Geschenk

The Chalet Moarhaus: 

Reside fabulously in the chalet 'Moarhaus'

Reside in style and in traditional Alpien ambience with first-class facilities like a lord of the manor.

By booking early you can also reserve the chalet 'Moarhaus' as a whole. It offers 8 bedrooms, 5 baths, 4 separate toilets, a large common dining area and lounge in the second floor for groups and families of 14 to 27 people. The large kitchen in the 'Moarstube' is ideal for common cooking. Nevertheless, each familiy has their own private area because of the division into 4 apartments. One of those, the classroom, is wheelchair accessible. The wellness area in the basement can be used exclusively.

The attic with a double room with folding bed (160x200cm) can be also booked optionally as the 8th bedroom.

On the ground floor there is a ski shoe room with heated shoe-dryer for 2x 20 pairs of shoes, a ski cellar with sepeerate rear entrance and a bicycle and garbage room.

 

Craftsmanship from Salzburg combines the old with the new

Special attention was given to the diharmonic designing of the existing buildings by using natural organic materials and on regionality:

- brigth birch wood from the local forest, untreated and oiled instead of varnished

- dark wood from the old buildings

- carved and self-designed lamps out of wood, copper and iron

- pure lime as paint instead of synthetic paint

- natural materials like cotton, loden from Schladming and leather

- East Tyrolean sheep wool is used as filler in the wollen blankets

- artfully hand-forged curtain rods and hand rails

- Natural stone slabs instead of plastic surfaces (floors and kitchen tabletops)

 

These sustainable natural materials create a unique and healthy comfortable atmosphere.

Tradition and rustic atmosphere: A tour into the past

Right after entering the 'Moarhaus' the traditional entry area with stone floor tiles, artfully hand-forged curtain rods and a restored original window let you experience a bygone era. Partially the original stone walls were not plastered, but kept visible.

 

 

Common lounge and eating area

In the eating area, hand-forged and original torch-lamps are lighting the traditional blackened wood walls. Two L-shaped tables offer space for up to 20 people. A workbench was converted into a buffet table. On top there is a cupboard with refrigerator available. Many cushions with farm animals provide coziness and a sensation of luxuriousness.

In the lounge nearby you can relax with a view onto the grass mountains and orchards of the Saalhof. A noble sofa with genuine loden from Schladming is a real eyecatcher.

  

 

A trip into the past.

The 16th-century 'Moarhaus' was renovated by us in the years 2016-18 in consultation with the Antiquities and Monuments Office. Originally it was the administrator's house who lived on the south side on the second floor, where also other servants had their bedrooms. On the ground floor there was a bread baking oven as well as laundry room, workshow, blacksmith and working rooms for the farm, as well as storage rooms for potatos and fruits in the basement. In the 19th century a part of the school of Maishofen was located here as well.

Already 10 years ago the preparations were begun, for example the roof was renewed, the foundation renovated and various functions removed: Lately, there was a workshop, wood storage and a barn for sheep, goats and chickens and various storage facilities located in the house. Only the distillery has remained.

In authumn 2016 began the deworming of the roof timbering, dehumidification of the walls, strengthening of the basement with concrete (which otherwise would has collapsed) and enlargement of the basement with mini-excavator for stairs, a shower and the wellness-area.

The 'Moarsauna' in the 'Moarhaus'

Our wellness basement, a place for relaxation:

In the basement there is now a wellness area with a huge wine barrel out of wood which contains the 'Moarsauna'; The showers and the toilet are int he newly extended basement area: Here a traditional basement wall was kept intact as an intermediate wall. Our wellness basement reflects just like the rest of the 'Moarhaus' our building philosophy:

Old masonry, original basement vaults and wooden ceilings combined with vintage-lamps that resemble old petroleum lampgs, hand-forged hand rails and modern glass-fiber concrete slabs in the shower area.

Modern architecture, extravagant relax loungers and many details create a cozy atmosphere for relaxation.

Online Buchen

Unverbindliche anfrage

Gerne erstellen wir ihnen eine unverbindliche Pauschale

Hotels mit Hotelbewertungen bei HolidayCheck
Tripadvisor
Ich stimme zu, dass diese Seite Cookies für Analysen, personalisierten Inhalt und Werbung verwendet. Mehr dazu unter Impressum.X